NLDoet! Help de voedseltuin oosterhout met de opstart voor het nieuwe teeltseizoen op 16 maart van 9.30 - 13.00 uur! 

Stichting Voedseltuin Oosterhout heeft aan de Domeinweg in de Oranjepolder achter de wijk Dommelbergen een 1 hectare grote voedseltuin. Deze tuin levert ecologische groenten en klein fruit aan de lokale Voedselbanken.
We hebben een fijn vrijwilligers team die in het groeiseizoen van maart tot oktober op maandagochtend t/m zaterdagochtend helpen met allerhande tuinklussen zoals planten, onderhoud en oogsten van de verschillende gewassen.
Daarbuiten hebben we een aantal keer per jaar een paar grote klussen zoals de teeltbedden uitzetten en gereedmaken voor het nieuwe teeltseizoen.

Voor de NL Doet dagen zoeken we vrijwilligers die willen kennismaken met de Voedseltuin, en het uitmeten en uitzetten van de teeltbedden, de looppaden met stro bedekken en sommige delen nog onkruidvrij maken.

Meld je hier aan via nldoet:

https://www.nldoet.nl/activiteit/help-de-voedseltuin-oosterhout-met-de-opstart-voor-het-nieuwe-teeltseizoen?fbclid=IwAR3YhvjJ1oHGh3ybfaqQaOUif-x8VUP-4My3qcOhNZ_5SnQTXR2LRWyYmp4

Resultaat

In de eerste week van April komt het eerste plantgoed naar de Voedseltuin Oosterhout en het zou hartstikke fijn zijn als de teeltbedden er dan keurig bijliggen.
Met een paar uurtjes helpen tijdens NL Doet, doe je ons maar juist ook de klanten van de Voedselbank een groot plezier!
Voedselbanken krijgen tegenwoordig heel weinig verse groenten en fruit aangeboden, van de supermarkten. Deze prijzen deze liever op het laatste moment af waardoor er voor de klanten van de voedselbanken steeds minder verse producten beschikbaar zijn..
De Voedseltuin Oosterhout lost dit op,, wij produceren alleen voor de lokale Voedselbanken en onze ecologische groenten en fruit komen recht van het veld en kunnen nog geruime tijd in de koelkast worden bewaard.
Help ons goed te doen voor de mensen om ons heen die het tijdelijk lastig hebben, dat kan ons allemaal overkomen.
Verder zijn we een gezellige groep vrijwilligers en laten we anderen graag mededelen in onze kennis van ecologisch moertuinieren.
Vele scholen uit Oosterhout en omgeving zijn al komen kijken, hoe we de klanten van de voedselbanken helpen aan verse groenten!

Bijzonderheden

Oosterhout, in de Oranjepolder achter Dommelbergen,, Aan de Domeinweg, tegenover IVN Natuurtuin

Zaterdag 16 maart
09:30 - 13:00

Sander Meeuwsen
info @ voedseltuinoosterhout .nl
06 130 22 957

Scroll naar boven