voedseltuin_delegatie_gemeente_oosterhout_16-06-22

Op Dinsdag 14 Juni werd de nieuwe gemeenteraad geinstalleerd en op 15 Juni hebben we al een grote delegatie van de gemeenteraad mogen ontvangen op de Voedseltuin! De steun van de gemeenteraad en het college eind 2020 was een heel belangrijk moment in het realiseren van de Voedseltuin. Zo kregen we een mooi perceel toegewezen en konden we de eerste benodigdheden aanschaffen vanuit de opstartsubsidie.

Het was daarom ook erg fijn om zo’n grote delegatie te mogen ontvangen en onze eerste voortgang te kunnen laten zien. Sinds de vrieskou is er tijdens de officiële opening op 1 April 2022 enorm veel werk verzet. Er werd opslag voor tuinmaterialen gerealiseerd, de helft van de teeltbedden zijn beplant. En... over een week of 2 gaan de eerste kisten met groenten naar Goederenbank de Baronie!

Ook is er nu een fijne overkapping tussen de 2 opslagcontainers om tussen de werkzaamheden koffie of thee te drinken. Dit is prachtig op deze mooie zomerdagen, maar voor later in het seizoen moeten we aan de slag om ook voor najaar en winter een afgesloten comfortabele omgeving met water en elektriciteit te realiseren.

Voedseltuin voorzitter Peter van der Kraan en ook onze ambassadeur Theodoor van Leeuwen hebben de gemeenteraad over de laatste ontwikkelingen bijgepraat en daarna volgde een trotse rondgang met tuintechnische uitleg.

Met dank aan de gemeenteraad voor de oprechte belangstelling voor dit mooie Oosterhouts burgerinitiatief, we houden jullie graag op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

 

sm

Scroll naar boven