Locatie tuin

Een prachtig begin van 2022, want de Stichting Voedseltuin Oosterhout heeft een locatie voor de Voedseltuin toegewezen gekregen! Wij zijn erg blij met het perceel aan de Domeinweg in de Oranjepolder. Het is een mooi stuk vruchtbare landbouwgrond en we hebben ook nog eens groene buren: de IVN en de Volkstuinenvereniging. Voor het opslag van ons materiaal gaan we een vergunning aanvragen bij de gemeente Oosterhout voor een tijdelijke voorziening. Deze procedure loopt de komende weken. Wanneer de vergunning is verleend, kan de tuincommissie van start. Deze maakt een teeltplan en gaat -samen met vrijwilligers- het perceel inrichten en gereed maken. Het doel is om in maart/april het eerste pootgoed te kunnen verzetten zodat we zo snel mogelijk verse groenten  en fruit kunnen leveren aan de Voedselbank Oosterhout e.e.

We zoeken graag verbinding met de buurt en zo hebben we al een lijntje gelegd met de basisschool door ze mee te helpen met hun buurtmoestuin.

De Stichting Voedseltuin Oosterhout heeft al veel belangstellenden om zich heen verzameld, maar kan altijd nog vrijwilligers gebruiken. Dus iedereen die het leuk vindt om in deze grote moestuin te werken, kan zich opgeven. Lekker in de buitenlucht en met een mooi sociaal doel. Uiteindelijk willen we een nu nog leeg weiland omtoveren tot een mooie groene duurzame oase met (fruit-)bomen en struiken. Iedere vorm van hulp is welkom; van tijd om mee te helpen tot het schenken van gereedschap.

Wij zijn ons er van bewust dat de weg naar de Voedseltuin vrij smal is en daarom stimuleren wij onze vrijwilligers om zo veel mogelijk met de fiets te komen. Zo houden we de weg veilig toegankelijk voor iedereen.

 

Artist Impression

Voedseltuin Oosterhout artist impression
Scroll naar boven